Glas Javnosti

STRAVIČNA NESREĆA :Školski autobus se sudario sa kamionom, 13 povređeno (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Deset učenika teško je povređeno kada se njihov školski autobus prevrnuo na bok nakon sudara sa kamionom u Ejnsburiju u australijskoj državi Viktorija, pri čemu je nekoliko dece ostalo zarobljeno u vozilu.

Policija je saopštila da je „velika sreća" da niko od skoro 50 dece osnovne škole nije stradao.

- Autobus je pretrpeo značajnu štetu i prevrnuo se, tako da je velika sreća što incident nije ozbiljniji, ali moram da naglasim da je i dalje veoma ozbiljan incident - rekao je nadzornik Policije Viktorije Majkl Kruz.

Službe hitne pomoći požurile su na događaja na zapadnom obodu Melburna oko 15.40 u utorak.

Bilo je haotičnih scena dok su desetine spasilaca, bolničara i policajaca radili na oslobađanju dece iz autobusa, dok su slučajni prolaznici, roditelji i nastavnici iz lokalne škole tešili jedni druge.

Hitna pomoć Viktorija kaže da je 10 dece prebačeno u bolnicu, zajedno sa odraslom osobom i još troje dece u stabilnom stanju.

Fotografije i snimci prikazuju desetine radnika hitne pomoći kako oslobađaju zarobljene u vozilu kroz izlaz za hitne slučajeve. Načelnik Kruz je rekao da je u autobusu bilo 46 ljudi, uključujući vozača autobusa.

On je rekao da policija veruje da je autobus pokušavao da skrene desno u Marfis roud pre nego što se kamion sudario sa njegovim zadnjim točkom.

Neku decu su iz autobusa izvukli prolaznici pre nego što je hitna pomoć stigla.

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR