Glas Javnosti

STRAVIČAN PRIZOR : Telo žene pronađeno u pitonu u Indoneziji (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Telo žene (54) pronađeno je u stomaku zmije dugačke sedam metara, na plantaži kaučuka na kojoj je radila.

Žena, identifikovana kao Jahrah, otišla je da radi na plantaži u provinciji Jambi, na ostrvu Sumatra, u nedelju ujutro, a njen muž je prijavio njen nestanak pošto se nije vratila kući te večeri, prenosi Gardijan.

Tragajući za ženom u nedelju uveče, njen suprug je pronašao njene sandale, maramu, jaknu i oruđe koje je koristila na poslu i pozvao druge da pomognu, saopštila je policija lokalnim medijima. Sledećeg jutra, piton je primećen u blizini.


„Кada je tim zadužen za obezbeđenje sa meštanima obišao plantažu kaučuka, pronašli su pitona dugog sedam metara. Nakon što smo ga uhvatili, pronašli smo telo žrtve u stomaku zmije“, rekao je šef lokalne policije AКP S Harefa za lokalni sajt Detik.

Pitoni, koji ubijaju stezanjem, obično jedu manje životinje, gutajući hranu celu. Retki su slučajevi gutanja ljudi.


Međutim, 2018. godine otkriveno je da je ženu progutao džinovski piton na ostrvu Muna, kod Sulavesija. Nestala je u svojoj bašti, koja se nalazila u podnožju stenovite litice gde se znalo da zmije žive u pećinama.

Godinu dana ranije, farmera je ubio i progutao džinovski piton u selu Salubiro, na ostrvu Sulavesi.

Daleko veći broj ljudi je pogođen ujedom zmija. Svake godine zabeleži se oko 5,4 miliona slučajeva ujeda zmija, od kojih između 1,8 i 2,7 miliona dovodi do trovanja, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije. Deca i poljoprivredni radnici u siromašnijim, seoskim sredinama su najviše ugroženi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR