Glas Javnosti

STRAVIČAN INCIDENT U KINI! Srušio se krov škole odnevši tri života

Svet
Autor: Glas javnosti

Kineske vlasti su izrazile uznemirenost i zabrinutost nakon što se druga gimnazija srušila u provinciji Heilongjiang u poslednjih nekoliko meseci, pri čemu su tri osobe poginule.

Tri žrtve su učenici srednje škole, prenosi državna novinska agencija Sinhua. Vlasti su u utorak potvrdile da su troje poginulo, a jedan teško povređen na stadionu Juecheng Gim u gradu Jiamusi.


Još uvek nije jasno šta je izazvalo urušavanje drugog sprata.



Kako se vest o katastrofi širila internetom, mnogi su je odmah uporedili sa još jednim kolapsom u pokrajini ranije ove godine u kojem je poginulo 11 ljudi.


U julu, betonski krov školske fiskulturne sale u gradu Ćićihar srušio se nakon nekoliko dana jake kiše. Vlasti su saopštile da je krov bio opterećen građevinskim materijalom koji su ostavili izvođači radova.



Lokalno stanovništvo na internetu je pozvalo vlasti da preduzmu dalje mere, uključujući više inspekcija velikih javnih objekata u pokrajini.


Heilongjiang je najsevernija kineska provincija i nalazi se u delu severoistoka zemlje koji se poslednjih dana bori sa iznenadnim zahlađenjem.


Stanovnici se suočavaju sa jakom mećavom koja je dovela do zatvaranja škola i desetina otkaznih letova i vozova. Vlasti su savetovale meštane da ostanu u zatvorenom prostoru pod upozorenjem o opasnim vremenskim uslovima.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR