Glas Javnosti

STRAVA U RUSIJI: Požar u domu za stare, poginulo 22 ljudi! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Broj žrtava požara u u ilegalnom staračkom domu u ruskom gradu Kemerovu, u regionu Zapadnog Sibira, povećan je na 22.

Prilikom pregleda izgorelog ilegalnog staračkog doma u ruskom gradu Kemerovu usled velikog požara pronađeni su posmrtni ostaci još dve osobe, što znači da je broj poginulih porastao na 22, saopštio je Istražni komitet.

"Broj žrtava požara porastao je na 22 osobe. Još šestoro je povređeno, dvoje od njih je hospitalizovano u teškom stanju sa opekotinama“, navodi se u objavi na kanalu SK na Telegramu.

Ranije je bilo poznato najmanje 20 mrtvih i dvoje hospitalizovanih sa opekotinama.

U subotu uveče izbio je požar u ilegalnom staračkom domu u ruskom gradu Kemerovu u ulici Tavričeska. Površina zahvaćena požarom iznosila je 180 kvadratnih metara. Zgrada je bila opremljena za stanovanje i korišćena je kao sklonište, ali nelegalno, rečeno je RIA Novostima u Hitnoj pomoći.

Vlada Kemerovske oblasti navela je da je preliminarni uzrok požara kršenje pravila zaštite od požara tokom rada peći. Kako se navodi u saopštenju MZ, ljudi iz staračkog doma su se žalili osobi koja rukovodi objektom da je kotao u kvaru, ali on nije poduzeo ništa u svrhu popravke.


Osumnjičeni, inače lokalni biznismen, priveden je i protiv njega se vodi istraga.

Na mesto vanredne situacije iz Moskve su krenuli forenzičari iz centralnog aparata Istražnog komiteta i operativne grupe Ministarstva za vanredne situacije.


Glas javnosti/RIA Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR