Glas Javnosti

STRAVA U KUĆI PUNOJ LJUBAVI: Dečaku baterija SPRŽILA srce

Svet
Autor: Glas javnosti

Huj je obožavao svog plišanog medu koji je pevao i sa kojim je proveo mnoge noći uspavaljujući se. Sad mu je meda došao glave.

Jednogodišnji dečak progutao je bateriju koja se nalazila u leđnom delu njegove omiljene igračke, plišanog mede. Baterija je njegovu krv pretvorila u kiselinu i srpžila mu srce, ostavljajući rupu veličine dugmeta.

Njegovi roditelji, Kristina MekDonald i Hju MekMahon, tek kasnije su otkrili da u plišanom medi nema baterije. Prvo su primetili da bebi nije dobro, da se onesvešćuje i pojurili su sa poluživim dečakom u bolnicu. Cela drama se odvija u trenutku kada su se već pripremali za Božićno slavlje.

U bolnici se ispostavilo da se dečaku baterija zaglavila u grlu. Stavljen je na kiseonik, ali mu nije bilo spasa. Roditelji dečaka morali su da donesu tešku odluku i da isključe dete sa aparata za disanje jer su im lekari otvoreno rekli da mališanu nema spasa.

- Niko nas nije upozorio da su baterije, pogotovo ove u obliku dugmeta, tako opasne. Nisam ni znala da su u tom plišanom medi, nisam imala pojma da se nalaze bukvalno u svemu. Više sam brinula da ne proguta deterdžent ili da ne padne niz stepenice, zadnje na svetu sam mislila o baterijama - jecajući je ispričala majka Krisitna MekDonald nakon tragedije i nastavila:

- Pakao je mala reč za ono što smo doživeli. Doveli smo poluživog sina u bolnicu misleći da je oboleo, a onda su lekari izašli i saopštili nam da je progutao bateriju. Kada su nam saopštili da je ta baterija, iz njegovog omiljenog meda, spržila rupu u njegovom srcu, bili smo očajni. Lekari su nam saopštili da nema nade za našeg sina. Lekar je rekao ako i preživi ostaće biljka.

Roditelji, koji su sina obožavali i brinuli o njemu bez prestanka, ostali su bez svog deteta zbog kratkog trenutka nepažnje. Ovaj slučaj potresao je celu Veliku Britaniju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR