Glas Javnosti

STRAŠNO! IGRAČKA ZA ODRASLE MU SE ZAGLAVILA U DEBELOM CREVU: Doktori morali da izmisle novi alat kako bi je IZVADILI bez operacije!

Svet
Autor: Glas javnosti

Doktori su bili primorani da izmisle novi alat kada se dildo od 60 centimetara zaglavio u rektumu muškarca.

Ljudi vole da testiraju granice onoga što će stati u taj deo njihovog tela, ali ponekad se čini da zaborave da njegovo vađenje može predstavljati razne poteškoće. Stoga je na osoblju Hitne pomoći i gastrointestinalnim stručnjacima da isprave situaciju, a višegodišnje rešavanje problema na licu mesta dovelo je do razvoja brojnih trikova i tehnika ekstrakcije, piše IFLScience.

Sada je tim lekara u bolnici AAST Grand u Milanu izmislio novi alat nakon što ih je jedan posebno izazovan slučaj primorao na inovacije. Endoskopist dr. Lorenco Dioskoridi i njegove kolege detaljno opisuju tretman 31-godišnjeg muškarca koji je u hitnu pomoć reagovao sa ogromnim gumenim dildom od 60 centimetara unutra. Dildo je bio u čoveku 24 sata.


Prilikom prvog pregleda, muškarac je objasnio da ne može ručno da izvuče dildo i da je u njemu bio zaglavljen 24 sata. Ipak, osim blagih bolova u stomaku, osećao se dobro. Kada je rendgenski snimak otkrio veličinu problema, upućen je na odeljenje endoskopije.

Tim dr. Dioscoridia je zatim pokušala sa standardnim pristupima uklanjanju predmeta iz debelog creva.
Ali svi ti pokušaji su propali zbog „krutosti, glatkoće i veličine objekta“, podsetili su lekari. U nadi da će izbeći krajnju opciju visoko invazivne hirurgije, napravili su "kućni" uređaj od medicinske žice gurnute kroz cev za stent. Za razliku od postojećih zamki za polipe, timski "laso" bio je dovoljno jak da se omota oko seksualne igračke i odvuče od zidova debelog creva.
- Konačno smo uspeli u endoskopskoj ekstrakciji uređaja, uhvativši distalnu ivicu dilda ovim lasom - napisali su dr Dioskorides i kolege:

- Predlažemo ovu novu tehniku kao validnu opciju za uklanjanje velikih stranih tela iz debelog creva i rektuma kada standardne endoskopske metode za ekstrakciju stranog tela ne uspeju."

Ova priča ima srećan kraj za pacijenta. Mogao je da se vrati kući istog dana nakon što je dildo uklonjen i nije imao trajne simptome. Prema izveštaju, on je napisao pismo zahvalnosti lekarima u kome je izrazio zahvalnost što su mogli da reše njegov sraman problem bez operacije, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR