Glas Javnosti

Strašne poplave u Dominikanskoj Republici odnele najmanje 20 života

Svet
Autor: Glas javnosti

Najmanje 21 osoba poginula je u Dominikanskoj Republici nakon obilne kiše tokom vikenda, a hiljade njih je napustilo svoje domove

Predsednik Dominikanske Republike insistira na tome da se klimatske promene moraju shvatiti ozbiljno nakon što su jake kiše ubile najmanje 21 osobu i raselele hiljade drugih.


Više od 13.000 ljudi moralo je da se preseli u bezbednija područja nakon što su jake kiše tokom prethodnih 48 sati poplavile kuće, izazvale nestanke struje i oštetile mostove i puteve, saopštio je u nedelju Operativni centar za hitne slučajevete karipske zemlje.



Najmanje 21 osoba je izgubila život.



Među žrtvama oluje je devet osoba koje su poginule u subotu nakon što je kiša prouzrokovala da se zid tunela na autoputu sruši na njihove automobile u glavnom gradu Santa Domingu, saopštila je nacionalna policija.


Očekuje se da će se kiše iz tropske depresije nastaviti u delovima zemlje u naredna 24 sata, saopštila je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u vremenskom upozorenju.



Dominikanski predsednik Luis Abinader nazvao je to "najvećim kišnim događajem u istoriji zemlje", dodajući da je nastava obustavljena do srede kako bi se osigurala bezbednost učenika i nastavnika.


Većina od 32 provincije u zemlji i dalje je pod crvenim i žutim vremenskim upozorenjima, dodaje se.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR