Glas Javnosti

Stoltenberg vozom došao u Kijev

Svet
Autor: Glas javnosti

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stigao je u nenajavljenu posetu Ukrajini i sastao se sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u Kijevu.

Stoltenberg je u Kijev stigao vozom. Tokom putovanja, razgovarao je sa novinarima i priznao da zemlje NATO-a nisu ispunile svoje obaveze prema Ukrajini, podsećajući na sporazum o novoj vojnoj pomoći Sjedinjenih Država, koji se razvukao šest meseci, kao i na probleme sa slanjem projektila iz Evrope. Međutim, sada će se situacija promeniti, siguran je Stoltenberg.

„Još nije kasno da Ukrajina pobedi. Ali zato je toliko važno da saveznici iz NATO-a sada zaista urade ono što smo obećali i da te obaveze pretvorimo u realne isporuke oružja i municije. Sada sam uveren da će se to i desiti“, naglasio je on.


Na konferenciji za štampu sa ukrajinskim liderom, Stoltenberg je istakao da se Ukrajina nalazi na putu za članstvo u NATO, ali da ne očekuje da će se to pitanje rešiti na samitu na leto. On je priznao da su sistemi PVO i municija, koji su obećani Kijevu - nedovoljni.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR