Glas Javnosti

STIŽE VELIKO RAZOČARENJE IZ APPLE - A : Umesto dugoočekivanih virtuelnih slušalica, ipak novi "Reallity" set?

Svet
Autor: Glas javnosti

Umesto dugoočekivanih Apple slušalica za virtuelnu i proširenu stvarnost, kompanija bi mogla da ponudi svojim korisnicima još jedan set "Reality" slušalica pod nazivima "Reality one", "Reality Pro" i "Reality Processor"

Prijave za ove nazive podnete su u Americi, Evopi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Saudijskoj Arabiji, Kostariki i Urugvaju. Iako Apple nije direktno tražio žigove, njih su podnele advokatske firme koje je kompanija ranije koristila za traženje imena brendova piše Engadget.

Prve naznake da kompanija koristi brend "Reallity" za svoje slušalice pojavila se u februaru, kada je termin primećen u GitHub-u otvorenog koda i evidencijama otpremanja App Store-a. Zatim, u maju su primećene prijave za žigove za „ralityOS“ u Kancelariji za patente i žigove SAD. One su podnete od strane kompanije pod nazivom Realityo Sistems, ali dokazi sugerišu da je to lažna kompanija koju je stvorio Apple da pokrije svoje tragove.


Sa RealityOS kao potencijalnim imenom za operativni sistem, "Reality One" i "Reality Pro" mogli bi da budu nazivi za slušalice. S druge strane "Reality Processor" mogao bi da bude M2 čip dizajniran za slušalice koje uključuju 16 gigabajta memorije zajedno sa zajedno sa grafičkom tehnologijom dizajniranom za VR i AR slike visoke rezolucije.

Inače, već godinama se šuška da Apple razvija AR/VR slušalice nakon što je kompanija kupila VR kompaniju VRvana 2017. godine. Najnovije glasine iz Blumberga sugerišu da će prikazivanje slušalica biti odloženo za 2023. godinu - prenosi Telegraf

Mogle bi da uključuju VR verziju aplikacija poput mapa i "face-time-a", zajedno sa funkcijama koje će moći da se takmiče sa Meta-om. Takođe, možda će omogućiti korisnicima da gledaju filmove i drugi sadržaj dok nudi funkcije vezane za zdravlje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR