Glas Javnosti

STISLI IH PROBLEMI: Boing zbog loše probušenih rupa u trupu svojih aviona odlaže isporuku 50 letelica

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija Boing saopštila je danas da će zbog problema sa trupom svojih aviona morati da odloži isporuke oko 50 aviona.

Izvršni direktor Boinga Sten Deal saopštio je u javnom pismu radnicima kompanije da je radnik kod njegovog dobavljača Spirit AeroSistems, sa sedištem u Vičiti, Kanzas otkrio da u trupu letelica dve rupe možda nisu izbušene prema specifikacijama i zatim obavestio svog menadžera.
- Iako ova greška nije neposredan bezbednosni problem i svi 737 mogu da nastave bezbedno da rade, verujemo da ćemo morati da izvršimo prepravke na oko 50 neisporučenih aviona - navodi se u pismu direktora kompanije.

I Boing i Spirit AeroSistems suočavaju se sa oštrim kritikama kvaliteta svog rada nakon što je avion Aljaska Eirlajns 737 Mak 9 bio primoran da prinudno sleti 5. januara kada je ploča na vratima sa strane aviona eksplodirala ubrzo nakon poletanja iz Portlanda u Oregonu.
Boing, koji ima sedište u Rentonu u Vašingtonu, saopštio je prošle nedelje da povlači zahtev za izuzeće od bezbednosti potrebno za sertifikaciju novog, manjeg modela aviona 737 Maks.
Boing je krajem prošle godine zatražio od federalnih regulatora da dozvole isporuku njegovog aviona 737 Mak 7 kupcima, iako ne ispunjava bezbednosni standard dizajniran da spreči pregrevanje i lomljenje dela kućišta motora tokom leta.


Glas javnosti/ B04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR