Glas Javnosti

STIGAO KOVČEG SA TELOM KRALJICE ELIZABETE U VESTMINSTERSKU OPATIJU : Prenet iz Bakingemske palate

Svet
Autor: Glas javnosti

Kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge prenet je danas iz Bakingemske palate u svečanoj procesiji do Vestminsterske opatije.

Kralj Čarls Treći, njegovi sinovi prinčevi Vilijam i Hari, kao i drugi članovi kraljevske porodice, hodali su iza kovčega, koji će na u Vestminsterskoj opatiji ostati četiri dana, sve do sahrane kraljice u ponedeljak, prenosi AP.

Kovčeg je bio umotan u Kraljevski standard, a na vrhu je stajala imperijalna državna kruna, ukrašena sa skoro 3.000 dijamanata, kao i buketom cveća i biljkama, uključujući i bor sa imanja Balmoral, gde je kraljica preminula prošle nedelje.


Pratnja od dva oficira i 32 vojnika iz Prvog bataljona grenadirske garde u crvenim uniformama i šeširima od medveđe kože išla je sa obe strane povorke, a ođekivali su i počasni plotuni sa Big Bena i iz Hajd parka prenosi Telegraf

Dok je prolazila svečana povorka hiljade ljudi su apaludirali i snimali, a neki od okupljenih su brisali suze.

Kako javlja BBC, kralj Čarls Treći i njegova braća i sestre, princeza Ana i princ Edvard, kao i njegov sin princ Vilijam, danas su nosili vojne uniforme, ali su kraljev brat princ Endru i njegov drugi sin princ Hari bili u odelima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR