Glas Javnosti

STATUA HRISTA IZ RIA KAO ODA LEKARIMA (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zaštitni znak Rio de Ženeira, statua Hrista Spasitelja, poneo je stetoskop i beli mantil u znak zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima sveta koji se bore protiv epidemije korona virusa.

Hrist Spasitelj, simbol Rio de Žaneira, „obukao“ je na katolički Uskrs beli mantil i stetoskop. Na taj način, Brazilci su želeli da se oduže i zahvale svim zdravstvenim radnicima koji su u prvim redovima borbe protiv opakog virusa korona.

 

Uz pomoć svetlosnih efekata, na statuu visoku 38 metara, koja se nadvija nad najvećim brazilskim gradom, tokom uskršnje mise projektovane su i slike medicinskih radnika, lekara, ljudi sa zaštitnim maskama na licu, kao i zastave brojnih država koje su pogođene pandemijom. Slike su pratile i poruke podrške i zahvalnosti na raznim jezicima.

 

 

U Brazilu je od 20. marta na snazi vanredno stanje zbog pandemije virusa korona. U najvećoj južnoameričkoj državi zabeleženo je više od 22 hiljade obolelih od kovida 19 i 1.230 smrtnih slučajeva. Žarišta epidemije su upravo dva najveća grada ― Rio de Žaneiro i Sao Paulo.

 

Izvor: sputniknews.com

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=Feg2cwQGBus

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR