Glas Javnosti

Šta se zna o čudnim objektima koje avioni obaraju iznad SAD

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvesno je da će Sjedinjene Američke Države, uskoro nakon niza incidenata ovih dana otkriti poreklo letećih objekata, ali kako najavljuje Skajnjuz, do tog trenutka neće rizikovati i proglasiće stanje visoke pripravnosti. .

Američke vlasti, nisu isključile mogućnost da su leteći objekti vanzemaljskog porekla.

Obraćajući se medijima u nedelju uveče, Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država najavilo je uvođenje povećane budnosti.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden, je svojim postupcima u aferi „Kineski špijunski balon” pokazao da razume politički rizik koji je uključen u odluke koje donosi.



Početak sedmice, započeo je kritikom američkog predsednika zbog odlaganja naredbe za obaranje kineskog špijunskog balona.

Završilo se tako što se oglasio na Tviteru, snažno govoreći o Kini – „Delovaćemo da zaštitimo našu zemlju“. - dok su američke snage pokušavale da shvate šta su zapravo oborile iznad jezera Huron.

S obzirom da se uskoro očekuje najava njegove predsedničke kandidature, optužba da je „blag prema Kini“ nije nešto što može sebi da dopusti.

Krajem nedelje vrh američkog ministarstva odbrane otvorio je vrata za novinare.

Rečeno je da objekti ne predstavljaju vojnu pretnju, a Ministarstvo odbrane je priznalo da neke organizacije upravljaju objektima na nebu i koriste ih u istraživačke svrhe.


Na pitanje novinara da li je moguće da su oboreni leteći objekti vanzemaljske prirode, general američkog vazduhoplovstva Glen VanHerk je odgovorio: „Nisam ništa isključio“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR