Glas Javnosti

ŠTA SE OVO VIŠE DEŠAVA? I u Rumuniju se SRUŠILA bespilotna letelica, niko ne zna odakle je stigla

Svet
Autor: Glas javnosti

U Rumuniji, u okrugu Bistrica-Nasaud, pronađena je bespilotna letelica za koju se ne zna odakle je doletela, a iz tužilaštva ove zemlje poručuju da je pokrenut krivični postupak.

- Za sada nije utvrđeno poreklo letilice, a nije identifikovan ni njen vlasnik. U toku je istraga kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je letela i kako bi se identifikovao pilot - naveli su tužioci okruga Kluž, a telegraf.rs.

Letelicu je pronašao mladić na polju, u blizini svoje kuće. Video je da je letelica pala između drveća, ali joj je prišao tek uveče, kada je završio sa poslom. Stavio ju je prikolicu i odneo kući, a zatim pozvao policiju.


Mesto pada letelice je na 60 kilometara od granice sa Ukrajinom i dron, navodno, nije bio opremljen municijom. Reč je modelu koji se u misijama koristi za obeležavanje i izviđanje.

Stručnjaci smatraju da je dron najverovatnije izmakao kontroli i leteo haotično sve dok nije ostao bez goriva. Istražitelji su, takođe, proverili rezervoar. Bio je veličine boce od dva litra i - prazan.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR