Glas Javnosti

ŠTA SE DEŠAVA? Oštar pad oglasa za posao nagoveštava da je Britanija na putu ka recesiji?

Svet
Autor: Glas javnosti

Oštar pad oglasa za posao sugeriše da bi Velika Britanija "mogla biti na putu ka recesiji" do kraja godine. Stručnjak za zapošljavanje Džejms Rid kaže da je brzi pad broja slobodnih radnih mesta zlokobni znak da poverenje u ekonomiju pada. Broj poslova u prethodna tri meseca smanjen je za oko četvrtinu u poređenju sa istim periodom pre godinu dana.

Rid je za Blumberg rekao da zvono za uzbunu sada zvuči mnogo glasnije nego što je bilo, jer tržište rada počinje da popušta.
- Ovo kontinuirano smanjenje oglasa za posao, koji padaju od prošle godine, sugeriše da bi recesija mogla biti neizbežna - smatra Rid.

U ovom trenutku, Banka Engleske predviđa da će Velika Britanija za dlaku izbeći recesiju 2023. godine, ali Ridovo loše predviđanje dolazi nakon što je on prošle godine ispravno osporio prognozu centralne banke koja je najavljivala dugu recesiju, ukazujući na veliki broj oglasa za posao.
Prema podacima Zavoda za nacionalnu statistiku, procenjeni broj slobodnih radnih mesta pao je za 85.000 od aprila do juna i sada iznosi 1.034.000. To je bio 12. put za redom da je taj broj opao, prenosi B04S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR