Glas Javnosti

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK: Bajden "poznaje" Putina 40 godina

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik je, ili pobrkao vremena, ili ljude - jer ruskog predsednika poznaje svega 13 godina.

Poznavati Vladimira Putina, jednog od najmoćnijih ljudi današnjice, donekle se smatra i znakom prestiža, a jedan od onih koji se hvale kako ruskog lidera znaju zamalo pa od pamtiveka je i američki predsednik Džozef Bajden.

Predsednik Amerike koji ne može da se seti ni kada mu je umro sin Bo, kao ni da li trenutno ratuje u Ukrajini ili Iraku, tako se odlično "seća" da Putina poznaje čak 40 godina.

"Poznajem ga više od 40 godina. Brine me već 40 godina. On nije pristojan čovek. On je diktator i bori se da osigura da svoju zemlju drži na okupu, a da i dalje nastavi rat", tvrdi Bajden.
Bajden je, ako mu je verovati (a nije) ruskog predsednika upoznao otprilike onih godina kada se oženio drugom suprugom Džil, početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Problem je, međutim, što su se dvojica lidera prvi put sreli tek 2011. godine.

"Američki predsednik Džo Bajden i ruski predsednik Vladimir Putin (…) prvi put su se sreli 2011. godine, kada je Bajden, tadašnji potpredsednik SAD, po sopstvenom iskazu Putinu, tada ruskom premijeru, rekao: Mislim da nemaš dušu", pisao je svojevremeno "Forin polisi".

Ovaj osamdesetčetvorogodišnjak, uspeo je nekako da 13 godina pretvori u četrdeset. Kako? Možda bi to mogli objasniti stručnjaci iz tima njegove kampanje koji tvrde da je on potpuno bistar i sposoban da vodi državu?

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR