Glas Javnosti

SRUŠIO SE INDONEŽANSKI AVION U KOM SU BILE 74 OSOBE: Ribari svedočili o jezivom događaju!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Boing 737-500 aviokompanije "Srividžaja er" izgubio je kontakt sa kontrolnim tornjem na putu za Pontianak u provinciji Zapadni Kalimatan samo četiri minuta nakon što je poleteo, kasnije su zvaničnici potvrdili da se srušio u Japansko more.

Ribari su za indonežansku televiziju rekli da su čuli i videli eksploziju.

-Avion je zapaljen pao u more i eksplodirao u vodi. To se dogodilo blizu nas, neki delovi aviona zamalo nisu pogodili čama- rekao je jedan od ribara.

Drugi ribar je rekao da nisu odmah shvatili o čemu se radi kada je naišao veliki talas i da su mislili da je eksplodirala bomba ili da nailazi cunami.

-Vreme je bilo jako loše, sve vreme je padala kiša. Nismo znali šta se dešava, ali smo nakon jakog zvuka kao da je udario grom videli delove aviona i gorivo oko našeg čamca- rekao je on, prenose svetski mediji.

Aviokompanija je u saopštenju navela da je u avionu bilo 56 putnika i šest članova posade.

Kompanija je dodala da je avion bio na letu koji traje oko 90 minuta od Džakarte do Pontianaka, glavnog grada provincije Zapadni Kalimantan, na indonežanskom ostrvu Borneo.

Portparolka indonežanskog Ministarstva saobraćaja Adita Iravati rekla je da je avion poleteo iz Džakarte u 13.36 po lokalnom vremenu i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u 14.40.

-U saradnji sa Nacionalnom agencijom za potragu i spasavanje i Nacionalnim odborom za bezbednost saobraćaja se traga za avionom- rekla je ona u saopštenju.

Potragu otežava to što je u međuvremenu pao mrak.

Indonežanski ministar saobraćaja Budi Karja Sumadi rekao je da se putnički avion kompanije "Sirvidžaja er" sa više od 60 putnika i članova posade srušio u Zaliv Džakarta.

Sumadi je naveo da se avion srušio nedaleko od ostrva u Zalivu.

On je na konferenciji za novinare rekao da su u avionu bile 62 osobe, među njima 12 članova posade.

(Glas javnosti/ Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR