Glas Javnosti

Srpski kamiondžija je vozio u Italiji, stao je na pumpu, a onda je iz prikolice čuo glasove

Svet
Autor: Glas javnosti

Vozač kamona iz Srbije pronašao je pet maloletnika iz Avganistana u prikolici kamiona koji je vozio kada je stao na benzinskoj stanici u blizini naselja Pantala u italijanskom gradu Peruđi.

Srpski državljanin, koji je putovao u italijansku regiju Kampaniju, zaustavio se na jednoj benzinskoj pumpi u petak ujutru. Muškarac je čuo buku koja dolazi iz prikolice kamiona koji je vozio i u početku je pomislio da je u pitanju mehanički problem u vozilu. Teretnjaku je prišao još jedan vozač italijanske nacionalnosti koji se poput svog kolege iz Srbije zaustavio na benzijskoj stanici. Dok su pokušavali da shvate šta se događa, šumovi su se pretvorili u glasove, prenosi portal “Umbria 24“.

Tada su pozvani karabinjeri grada Todi, koji su detektovali prisustvo ljudi i otvorili prikolicu. Unutra je bilo skriveno pet maloletnika iz Avganistana, čiji je pokušaj da stignu do Kampanje tada bio prekinut.

Maloletnici nisu bili dobrog stanja, te je na lice mesta odmah pozvana Hitna pomoć, a karabinjeri su ih do tada osvežavali. Bili su gladni i žedni. Jedan od njih bio je bolestan. Dečaci su ispričali da su se u prikolici među staklom krili dva dana, pre nego što su zatražili pomoć da bi bili oslobođeni.

Oni su rekli kako su platili neidentifikovanom muškarcu po 2.500 evra koji im je omogućio da uđu u vozilo na granici između Slovenije i Hrvatske 15. juna.

Istraga je u toku i slovenačke i hrvatske vlasti već su obaveštene o otkrivanju maloletnika i o njihovim navodima o čoveku koji ih je u kontejner ubacio za 12.500 evra.

(Izvor Telegraf)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR