Glas Javnosti

SRBIN U AUSTRIJI ZAPALIO AUTO BIVŠE TAŠTE: Pretnje i netrpeljivost kulminirali

Svet
Autor: Glas javnosti

Srbin (34) je u martu zapalio automobil svoje tašte na podzemnom parkingu u Lincu. To je uradio iz osvete nakon porodične svađe.

Vatra se proširila i na zgradu, a šteta je bila čak 176.210 evra.

- Zapaliću ti auto - pretio je Srbin bivšoj tašti (50) tokom porodične svađe, piše portal Kurir.


Nedugo potom, on je pretnje i ispunio, kada je automobil zapalio na podzemnom parkingu ispod stmbene zgrade. On je vozilo, pre nego što ga je zapalio, izgrebao. Prema rečima vlasnika, na vozilu je pričinjena šteta od 26.000 evra piše Kronen Zeitung.

Ipak, to nije bila jedina šteta koju je naneo. Vatra se proširila na stambenu zgradu. Trideset vatrogasaca borilo se sa vatrenom stihijom i pričinjena je velika materijalna šteta.

Zbog podmetanja požara i materijalne štete, muškarcu je pretila kazna do 10 godina zatvora. Za to što će iza rešetaka da provede samo dve godine zaslužno je priznanje krivičnog dela koje je izneo na saslušanju pred sudijom Polom Dumfartom u Regionalnom sudu u Lincu.


Javni tužilac Filip Krist istakao je da je priznanje krivičnog dela "važna olakšavajuća okolnost".

Drugačija situacija bila je kada je svom poslodavcu navodno ukrao alat u vrednosti od 100.000 evra. On je to krivično delo oštro negirao, a za osuđujuću presudu nije bilo dovoljno dokaza.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR