Glas Javnosti

Srbima samo spuštaju rampe, a pijani Nemci i Britanci orgijaju u poznatim letovalištima (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dok nam svakodnevno stižu informacije da sve više zemalja zatvaraju granice za srpske državljane ili postavljaju nemoguće uslove, poput karantina i negativnih testova na koronu u kratkom roku, društvenim mrežama se šire snimci pijanih britanskih turista kako igraju i skaču po automobilima na Majorci.

Nakon video snimka pijanih Britanaca u letovalištu Magaluf, Španci strahuju da bi žrtva koju su podneli tokom karantina mogla da bude uzaludna.

“Delovi Španije su u karantinu, starija populacija je zatvorena u kućama, svi nosimo maske na ulici, ali u Magalufu neodgovorni Britanci rade šta žele. To je sramotno.”, jedan je od komentara na Tviteru.

Ostrvskim vlastima prijavljeno je najmanje 60 ilegalnih zabava, a zbog događanja u Magalufu i drugim letovalištima na Majorki bilo je sukoba između lokalnih meštana i turista. Organizatorima takvih pijanki sada prete kazne do čak 600.000 evra.

Jens Span, nemački ministar zdravlja, osudio je ponašanje mladih Nemaca koji se takođe razulareno zabavljaju na Majorci i to bez zaštitnih maski.

“Moramo da pokušamo da sprečimo infekciju, posebno u vreme godišnjih odmora. Ko kaže da automatski moramo da imamo drugi talas na  jesen i u zimu. Zajedno kao društvo možemo to da sprečimo, kao što smo to učinili ranije”, kaže nemački ministar.

U Kataloniji i Andaluziji, ali i na Balearskim ostrvima, među kojima su i Majorka i Ibica, obavezno je nošenje maski na otvorenom, čak i u situacijama kada je socijalno distanciranje moguće sprovesti. Jedini izuzetak su boravak na plaži i sportske aktivnosti.

Nošenje maski i fizički razmak postali su pravilo za većina Španaca, koji su zgroženi prizorima neodgovornih, mladih turista koji se opijaju i tumaraju ulicama u velikim grupama, a niko od njih ne nosi masku.

Španci su inače užasnuti britanskim ležernim pristupom kovidu-19 i strahuju da bi turisti mogli da donesu drugi talas Španiji koja je prvi talas tek stavila pod kontrolu.

(Izvor Nova.rs)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR