Glas Javnosti

SRBI odalu poštu žrtvama terorističkog napada u Beču! SRPSKA ZASTAVA pored sveća (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Srpska zajednica u Beču saoseća se sa austrijskim narodom zbog terorističkog napada koji se dogodio u ponedeljak uveče.

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, ambasador BiH pri međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković i predstavnici SPC u Austriji položili su danas venac na mestu terorističkog napada u glavnom gradu Austrije.

Foto: Tanjug

Poštu žrtvama terorističkog napada odali su i direktor Predstavništva Republike Srpske Mladen Filipović, kao i predstavnici više srpskih klubova.

Na vencu Zajednice je istaknuta poruka duboke žalosti, a ambasador Srbije uz sveću ostavio je i srpsku zastavu.

Foto: Tanjug

Polaganje venaca inicirao je predsednik Zajednice koji je istakao značaj borbe protiv govora mržnje, jer je ona izvor svakog zla, pa tako i ovog bezumnog terorističkog napada.

U terorističkom napadu u centru Beča u ponedeljak uveče austrijsko-makedonski državljanin, albanskog porekla, ubio je četiri osobe i ranio više od 20 ljudi.

Samo dan posle napada policija Beča javno je zahvalila svim građanima ove evropske prestonice na disciplini i požrtvovanosti koji su pokazali u ovom trenutku.

Zbog svih iskušenja sa kojima se građani suočavaju, policija Beča danas im javno zahvalila.

- Koristimo ovu priliku da se od srca zahvalimo celokupnom bečkom stanovništvu na disciplini, pomoći i saosećanju. Za pohvalu, razumevanje i solidarnost u ovim teškim danima - navela je policija Beča na Tviteru.

Ono što posebno privlači pažnju je to što su zahvalnost istakli na više jezika, među kojima je i srpski, pa se tako srpsko “HVALA” našlo u ovoj poruci.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR