Glas Javnosti

SRAM TE BILO, DORA BAKOJANI: Grci urnišu poslanicu zbog podrške lažnoj državi u Savetu Evrope

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da bi Doru Bakojani, izvestioca za Kosovo, trebalo da bude sram zbog toga što je odustala od svojih principa i tri dana uoči sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučila članstvo tzv. "Kosova".

Upravo ove reči sprskog predsednika grčki mediji prenose na naslovnim stranama velikim slovima.

Grčka „Demokratija“ na naslovnici, uz fotografiju Vučića i Bakojanijeve, poručuju „Sram te bilo, Dora“, a unutar lista prenose obraćanje predsednika Srbije o toj temi, ali i osudu postupka Bakojanijeve.


(Foto: Printskrin)

Grci otvoreno kažu da postoji bojazan od narušavanja srpsko-grčkih odnosa, ali da odgovornost isključivo leži na Dori i onima kojima pripada jer „zaobilaze nacionalne pozicije bez ikakvog političkog legitimiteta“.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti između ostalog govorio i o Dori Bakojani, izvestiocu za tzv. Kosovo, koja je dala preporuku da Priština bude primljena u punopravno članstvo Saveta Evrope.


(Foto: Printskrin)

– Dora Bakojani, izvestilac za Savet Evrope, je tri dana pre nego što je promenila svoje mišljenje, možete misliti „promenila svoje mišljenje“ – jada i čemera, usledio telefonski poziv, naglo se pokajala što je bila „čvrsta i snažna“, sramota, a onda se setila da nije važna ZSO, ni eksporoprijacija, ništa – rekao je Vučić.

– Sram te bilo za to što si uradila, sram te bilo. Ja dobro znam ko je izdao nalog da odustanete od principa i da se tako ponašate! Sram vas bilo! Neki ljudi imaju kičmu u međunarodnoj areni, a neki nemaju ništa – zaključio je Vučić.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR