Glas Javnosti

SPREMNI SMO DA DELUJEMO TRENUTNO! Američki viceadmiral nosača aviona u Splitu: Možemo otploviti bilo kuda (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Viceadmiral Kurt Renšav sa nosača aviona "Hari Truman", koji je usidren kod Splita, kaže da o njihovom delovanju odlučuje američko Ministarstvo odbrane.

On je dodao da su zasad u Sredozemlju, ali da su spremni da odu bilo gde.

Na pitanje moze li reći šta je u ovom trenutku sledeći korak, on kaže da pokušavaju da o operativnom delovanju ne govore.

"U poslednje je vreme situacija veoma dinamična. Kao što možda znate, u decembru smo bili raspoređeni na Bliski istok, ali je ministar odbrane odlučio da ćemo zasad delovati na Sredozemlju. Ne možemo govoriti o tome kuda idemo dalje, ali spremni smo otići bilo kuda", rekao je Renšav kaže da saveznicima, barem s vojne strane, šalju poruku da NATO savez nikad nije bio snažniji.

"Naša sposobnost da se prebacimo s američke kontrole na komandnu strukturu NATO-a dokazuje koliko je ova organizacija agilna i koliko blisko svi sarađujemo", rekao je viceadmiral.

Tokom vežbe Neptune Strike 2022, kaže, sarađivali su s 21 zemljom partnerom u okviru NATO-a.

"Smatram da je vrlo impresivno što smo se toliko brzo prilagodili i, ponavljam, dokazuje koliko je Savez snažan", kaže Renšav.

Na konstataciju da, ako bude potrebno, mogu trenutno da deluju, Renšav odgovara potvrdno i dodaje da je jedna od njihovih najvećih prednosti izuzetna agilnost, mogu se kretati svuda po moru i njihovi avioni mogu da uzleću sa bilo kojeg mesta na moru.

“Plug and play” informatički je termin, ali i na nas se može primeniti, možemo se priključiti koalicionim snagama bilo gde na svetu", rekao je, između ostalog, Renšov za zagrebačku N1 tv.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR