Glas Javnosti

SPREMNE NOVE SANKCIJE: Bajden se sastao sa Julijom Navaljnom

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD je na sastanku potvrdio da će njegova administracija "sutra objaviti velike nove sankcije Rusiji zbog smrti Alekseja Navaljnog"

Predsednik SAD Džozef Bajden sastao se danas sa suprogom i ćerkom pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Julijom i Darijom Navaljnom, preneo je danas Si-En-En (CNN).


Iz Bele kuće je saopšeno da je Bajden izrazio divljenje izuzetnoj hrabrosti Alekseja Navlajnog i njegovom nasleđu u borbi protiv korupcije ka slobodnoj i demokratskoj Rusiji u kojoj će se vladavina prava primenjivati podjednako prema svima.




On je ocenio da će nasleđe Navaljnog nastaviti da živi kroz ljude širom Rusije i sveta koji će oplakivati njegov gubitak i boriti se za slobodu, demokratiju i ljudska prava.

Sastanak sa Julijom i Dašom Navaljnom održan je dan uoči usvajanja očekivane nove runde američkih sankcija Rusiji, delom zbog smrti Navaljnog.


Bajden je na sastanku potvrdio da će njegova administracija sutra objaviti velike nove sankcije Rusiji kao odgovor na Aleksejevu smrt, rusku represiju i agresiju i njen brutalni i ilegalni rat u Ukrajini.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR