Glas Javnosti

'SPREMITE SE, SMRT JE BLIZU': Pomahnitali pijanac pokosio PETORO na šetalištu, lekari se BORE ZA ŽIVOT brata BEBE koja je poginula

Svet
Autor: Glas javnosti

U nemmačkom gradu Trir vlada tuga i šok zbog jučerašnjeg incidenta u kojem je pijani vozač kolima uleteo u šetačku zonu i ubio pet osoba među kojima je bila u beba od 3 meseca.

Građanima su i dalje pred očima slike sivog džipa, za čijim volanom sedi pijani Nemac (51), koji uleće u pešačku zonu i kreće da gazi sve pred sobom. Krvavi pir počeo je oko 14 časova, i trajao je više od minuta. Pri brzini većoj od 70 kilometara na čas razjareni Nemac je skoro kilometar vozio levo-desno, i gazio sve koji su mu se našli na putu.

U ovom stravičnom napadu život je izgubila tromesečna devojčica. Sa njom je stradao i njen otac (45), dok se lekari bore za život majke i bebinog brata, koji još nema ni dve godine. Nedaleko od njih stradale su tri žene stare 25, 52 i 73 godine, 15 osoba je teže i lakše povređeno.

O motivima ovog krvavog zločina se još ništa ne zna. Ustanovljeno je da je Nemac imao 1,4 promila alkohola u krvi, te da je terenac, sivi "land rover" nedavno pozajmio od prijatelja, a navodno je u njemu živeo poslednjih nekoliko dana. Nikom nije jasno zašto je uleteo među pešake. Svi samo pamte jezive prizore.

- Žena me je probudila i istrčao sam na balkon. Gledao sam krvave ljude kako gube svest i padaju po ulici - potreseno priča Manfred Krames (61).

Osumnjičeni je dodao gas i nastavio da kosi sve koji su mu se našli na putu. Mnogi su počeli da uleću u radnje i lokale da bi spasli živu glavu. Otac malene devojčice nije uspeo da spasi sebe i bebu. Očevici sa teškom mukom pričaju o trenutku njihove pogibije.

 

- Kolica su samo odletela u vazduh - pričaju dok brišu suze.

Kada je drugo vozilo uspelo da udari u terenac i da ga zaustavi u daljem masakru, pijani vozač je pokušao da pobegne. Na svega dva metra od vozila savladali su ga prolaznici i policajac. Oborili ga na zemlju i stavili mu lisice na ruke.

- Na desetine vozila Hitne pomoći i policije je stiglo. Svuda je bilo krvi. Odvozili su povređene. Gledao sam kako čoveka prekrivaju čaršavom - svedoči Manfred.

Prema nezvaničnim informacijama, za volanom "land rovera" nalazio se Bernd V., koji je rođen u Triru, a tu je i živeo. Po zanimanju je električar, ali se bavio i izradom bilborda. Priča se da već neko vreme nije imao posao. Navodno mnogo voli da pije, a i od ranije je poznat policiji. Na društvenim mrežama je pljuvao vlast i kačio bizarne statuse.

- Spremite se, smrt je blizu - navodno je pisao na Fejsbuku.

U baru koji se nalazi nedaleko od njegovog stana kažu da je često svraćao tu "da se nalije".

- Bio je ovde u subotu. Juče je došao da plati račun za kebab - kaže Arif E. (60), vlasnik lokala.

Izvor iz policije tvrdi da je osumnjičeni sarađivao tokom saslušanja. Ipak, nije otkriveno šta je inspektorima rekao.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR