Glas Javnosti

SPREMA SE LUDNICA ZA PRAVOSLAVNU NOVU: Svetski mediji BRUJE o spektaklu srpskih umetnika na izložbi u Dubaiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Svetska izložba "Ekspo 2020 Dubai" ugostila je brojne zemlje koje predstavljaju svoju kulturu u jednom od najnaprednijih gradova današnjice, a nastupi srpskih predstavnika konstantno intrigiraju javnost.

Sudeći po objavama najčitanijih medija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proslava Pravoslavne Nove godine na ovoj izložbi uz nastupe Gorana Bregovića i svetski poznatog di džeja srpskog porekla Đorđa Petrovića poznatijeg kao Satori, izaziva veliku pažnju javnosti, saopšteno je iz Srpskog paviljona na Ekspo izložbi u Dubaiju.

Nastup muzičara Gorana Bregovića za doček pravoslavne Nove godine je od sedam najvažnijih događaja postavljen na prvo mesto od strane časopisa "The National" na ovoj svetskoj manifestaciji.

- Punih 20 godina nisam napisao ništa tužno. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije, verujem da će publika u Dubaiju to prepoznati i da ćemo napraviti sjajan provod - rekao je Bregović za ovaj časopis, a preneo rs.sputniknews.com

Uticajni "Time out" otišao je korak dalje i osvrnuo se na bogat program koji će Srbija predstaviti. Pored Bregovića, oni preporučuju i nastup di džeja Satorija, holandskog producenta, srpskog porekla koji će izvesti muziku inspirisanu Vinčanskom kulturom, zatim nastup svetskog virtuoza na violini, Stefana Milenkovića.


Osim muzičkog, ističe se i kreativno stvaralaštvo i inovacije sa kojima se publika može upoznati na srpskom štandu, ali i mogućnost da virtuelno uđu u „Đ boks“ i „nastupaju“ zajedno sa Dejvidom Getom na Egzit festivalu. 

BONUS VIDEO: SRBIN OTKRIVA KOJE SU TO METODE U OBRAČUNU SA LJUDIMA: Kina vlada svetom preko parapsihologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR