Glas Javnosti

Još jedna NBA zvezda zahteva trejd

Košarka
Autor: Glas javnosti

U prethodnih par dana videli smo velike trejdove u NBA ligi. Dejmian Lilard je završio u Milvokiju, Džru Holidej u Bostonu, Jusuf Nurkić u Finiksu, Diandre Ejton će u Portland, a veoma blizu smo toga da još jedna košarkaška zvezda uskoro promeni franšizu.

Naime, kako prenosi Adrijan Vojnarovski, jedan od najupućenijih NBA insajdera, danas su Filadelfija 76ersi održali dan za medije, na kom nije bilo Džejmsa Hardena, što je samo još jedan u nizu signala da sjajni plejkmejker želi da napusti tim iz grada "bratske ljubavi".

Već duže vremena se priča o Hardenovom odlasku iz Filadelfije, a odnosi između desedostrukog Ol-star igrača i Džoela Embida, prve zvezde 76ersa, sigurno ne pomažu situaciji. Još od finiša prošle sezone postoji sukob između njih, a kao i nekoliko puta u dosadašnjoj karijeri, Harden želi da ga reši odlaskom iz tima.


Naime, MVP NBA lige iz sezone 2017/18 zahteva od uprave da ga pusti u Los Anđeles Kliperse. Fila i dalje ne popušta, ali ne treba čuditi ako u narednim danima vidimo još jedan veliki trejd, a Hardena u Kaliforniji, gde bi, zajedno sa Kavajem Lenardom i Polom Džordžom, napravio još jednu "veliku trojku" u najjačoj ligi sveta.

Videćemo da li će do toga doći, a nema sumnje da bi Klipersi dobili sjajnog igrača, ali i nekoga koga kroz čitavu karijeru prate brojne kontroverze i loši odnosi unutar timova u kojima je igrao. Podsetimo, Džejms Harden je karijeru započeo u Oklahomi, gde je igrao zajedno sa Raselom Vestbrukom i Kevinom Durentom, najveći trag je ostavio u Hjuston Roketsima, za koje je nastupao od 2012. do 2021. godine, U januaru iste godine je otišao u Bruklin, u kom je proveo 13 meseci, a sve od februara 2022. igra u Filadelfiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR