Glas Javnosti

Ove fudbalske zvezde neće igrati na EURO 2024

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Poznate su nam za sad samo 21 reprezentacija od ukupno 24, koje ćemo videti na Evropskom prvenstvu od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj sledeće godine.

Ždreb grupne faze Evropskog prvenstva održaće se 2. decembra u Hamburgu.


Na ovom turniru kvalitet reprezentacija je izuzetno ravnomerno raspoređen, tako da nije moguće predvideti težinu grupe koja će se dopasti bilo kojoj reprezentaciji. Ali znamo koje reprezentacije neće biti na žrebu jer nisu uspele da se kvalifikuju kroz svoje kvalifikacione grupe. Na Euru sigurno nećemo videti neke od velkih zvezda fudbala.

Zvezde koje neće igrati na Euru
Erling Haland (Norveška/Mančester Siti) i Martin Odegaard (Norveška/Arsenal)
Napadač Mančester sitija ruši rekord za rekordom na klupskom nivou i sa 24 godine posle trostruke krune Sitija već može da kaže da je osvojio sve što se može osvojiti, ali na nivou reprezentacije mu ne cvetaju ruže.
 


Sjajno igra i za Norvešku, za koju je u 29 nastupa postigao 27 golova, ali su u kvalifikacionoj grupi bili daleko iza Španije i Škotske.

Martin Odegard, nekadašnje vunderkind Real Madrida, je u sličnoj situaciji kao i Haland. Već je mnogo postigao na klupskom nivou. Za Kraljevski klub može da kaže da je igrao kao jedan od najmlađih u njegovoj istoriji, a trenutno je kapiten i nezamenljiva desetka Arsenala. Norveškom fudbalu se predviđala zlatnu generacija, ali za tako nešto očigledno neće biti dovoljna samo dva jaka imena.


Viktor Lindelof (Švedska/Mančester junajted), Dejan Kuluševski (Švedska/Totenhem) i Aleksandar Isak (Švedska/Njukasl)
Švedska je još jedan skandinavski tim u krizi golova. U post-Ibrahimovićevoj eri, nikako ne može pronaći novog lidera, iako je potencijal igrača koji je na raspolaganju treneru Janeu Andersonu neosporan. Ipak, Šveđani su u kvalifikacijama završili na trećem mestu sa velikim zaostatkom za Belgijom i Austrijom, koju je oživeo Ralf Rangnik.


Na Euru nećemo videti trojicu sjajnih igrača koji su postali nezamenljivi u startnim postavama klubova iz vrha Premijer lige. To su štoper Mančester junajteda Viktor Lindelof, ofanzivni vezista Totenhema Dejan Kuluševski i napadač Njukasla Aleksandar Isak.

Stefan Savić (Crna Gora/Atletiko Madrid) i Stevan Jovetić (Crna Gora/Olimpijakos)
Crnogorci su izbili na prvo mesto u kvalifikacionoj grupi punoj balkanskih komšijskih derbija, koji su ih uparili sa našom reprezentacijom, Mađarima i Bugarima. Štoperu Atletiko Madrida Stefanu Saviću i kapitenu reprezentacije Stevanu Jovetiću, ovo je verovatno bila poslednja šansa za odlazak na Evro.


Evan Ferguson (Irska/Brighton)
Reprezentaciju Irske nismo videli na velikim takmičenjima od Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj. Tada je bila sjajna, prvo je izborila prolaz u teškoj grupi sa Italijom, Belgijom i Švedskom, a onda je u osmini finala zadala dosta muke domaćinima i kasnijim finalistima Francuzima.

U svojoj kvalifikacionoj grupi ostavila je veoma slab utisak i ostvarila jedine pobede protiv Gibraltara. Tinejdžerska napadačka zvezda Brajtona Evan Ferguson, koji je procenjen na 65 miliona evra, moraće da sačeka plasman na veliko takmičenje.

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR