Glas Javnosti

Benzema napušta Arabiju?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Karim Benzema ni ne podseća na onog fudbalera koji je u Saudijsku Arabiju otišao sa epitetom najboljeg na planeti i sa Bliskog istoka već stižu najave njegovog razlaza sa Al Itihadom koji je izuzetno nezadovoljan partijama Francuza.

Beznema je prošloga leta odlučio da napusti Real Madrid i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiju, odakle mu je stigla ponuda teška 200.000.000 evra od Al Itihada. Iako je sa finansijske strane prošao izvanredno, na terenu je osvajač "zlatne lopte" iz 2022. godine doživeo potpuni krah, čak i ismevanje navijača sopstvenog kluba.

Al Itihad je u petak savladao Al Feihu rezultatom 3:1, a ovaj susret doneo je novo bledo izdanje Benzeme kojem je u 20. minutu susreta Vladimir Stojković odbranio jedanaesterac pri rezultatu 0:0.


Nekadašnji reprezentativni golman Srbije je tako broj promašenih jedanaesteraca Benzeme podiao na četiri ove sezone, što je previše za igrača njegovog renomea, a uz to je postigao i dva autogola i skrivio jedan jedanaesterac. Zbog toga su ga navijači Al Itihada prozvali  "Ben-Hazima", odnosno "Sin poraza".

Sa druge strane njegov učinak od devet golova i sedam asistencija na 18 utakmica saudisjke Pro lige, odnosno 12 golova na 24 utakmice u svim takmičenjima, baš i ne opravdavaju 200.000.000 evra godišnje plate i sve se više govori o skorijem razlazu.

amošnji mediji najavljuju da bi Benzema za nekoliko nedalja mogao da postane biši u timu iz Saudijske Arabije, a ističe se da će uprkos lošoj formi sigurno biti zainteresovanih kluba u Evropi za usluge tridesetsedmogodišnjeg napadača.


Iako je sa mnogo entuzijazma najavio svoj dolazak na Bliski istok, Francuzu očigledno Saudijska Arabija baš i nije legla i ubrzo se to odražilo na njegovo ponašanje, samim tim i partije. Benzema je ove sezone kratko vrijeme bio i pod suspenzijom, radio je što mu je volja i čak mesec dana bio je potpuno van ekipe.

Već tada se činilo da je saradnja između njega i Al Etihada gotova, ali se nedavno ponovo vratio na teren. Ipak, njegov učinak na terenu se nimalo nije popravio i čini se da obe strane čekaju kraj sezone kako bi ozvaničili razlaz.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR