Glas Javnosti

Spasioci u Siriji apeluju da im se pošalje teška oprema i osnovne potrepštine

Svet
Autor: Glas javnosti

Spasilački timovi u Siriji, koji ulažu nadljudske napore u potrazi za žrtvama razornog zemljotresa po hladnom vremenu u utorak, apeluju na hitno potrebnu tešku opremu za spasavanje život

Rami Abdel Rahman, šef Sirijskog crvenog krsta, rekao je da spasioci u oblastima pod kontrolom vlade i opozicije nemaju tešku mašineriju da raščiste ogromnu količinu ruševina. Naglasio je da im je potrebna "teška oprema, vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila" kako bi mogli nastaviti operacije spasavanja i uklanjanja ruševina.

Ibrahim al-Ajam, volonter dobrovoljne spasilačke službe Belih šlemova, rekao je da je situacija "katastrofalna". „Toliko zgrada je uništeno“, rekao je on.


"Spasilačke ekipe pokušavaju svim mogućim sredstvima da izvuku nastradale ispod ruševina. Radovi se nastavljaju do ovog minuta, ali pozivamo sve organizacije da ubrzaju napore i pređu u pripravnost, da pomognu u spasavanju ljudi koji su još uvek zaglavljeni pod ruševinama." poruka je spasilaca iz Sirije.

Do sada su zemlje širom sveta uglavnom obećavale podršku direktnoj potrazi za preživelima, kao što su timovi za pretragu i psi tragači, kao i osoblje hitne medicinske pomoći i zalihe šatora, hrane, ćebadi i lekova.

Rula Amin, portparolka Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) za Bliski istok i severnu Afriku, takođe je pozvala na hitno potrebnu pomoć.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR