Glas Javnosti

SPASIOCI NA KORAK DO CILJA! Ceo svet prati borbu za život dečaka (5) u Maroku (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Spasioci koji pokušavaju da dođu do petogodišnjeg dečaka, koji je u utorak pao u bunar u blizini marokanskog grada Šefšauena, sve su mu bliži i spasavanje ulazi u završnu fazu, piše BBC.

Dečak koji je identifikovan kao Rajan (5) igrao se u blizini bunara koji je dubok 32 metra kada je upao u ambis dubok 32 metara kroz uzanu rupu, široku 25 centimetara. 

Od tada spasioci ne prestaju sa akcijom spašavnja, a lokalno stanovništvo je takođe došlo kako bi im pomoglo. Posle višednevnog kopanja ostalo je još nekoliko metara do dečaka, piše BBC, ali naovodi da postoji opasnost od odrona zemlje. Strahovi od klizišta učinili su ovu akciju opasnijom. Taj rizik u kombinaciji sa mešavinom kamenog i peskovitog tla znači da spasioci moraju pažljivo da otvaraju dodatno bunar kako se on ne bi urušio.

Spasioci su najpre koristili buldožere kako bi napravili ogroman rov pored bunara. Kada on bude dostigao istu dubinu kao bunar, spasioci će krenuti da kopaju horinzotalno kako bi došli do dečaka.

"Ovaj drugi korak spasavanja se uskoro završava... jurimo da stignemo do Rajana i kopanje ide po planu", rekao je glavni spasilac Abdelhadi Tamrani za državnu TV 2M.

I ako je dečak pao s velike visine, snimak kamere koja je spuštena u bunar pokazao je da je živ i svestan, ali da možda ima povrede glave. Spasioci su mu spustili masku za kiseonik, hranu i vodu, a medicinski tim čeka u pripravnosti, spreman da pruži pomoć detetu. U blizini je i helikopter, spreman da ga odvede hitno u bolnicu kada ga budu izvukli iz bunara.

Lokalni očevidac rekao je za Rojters da je horizontalno kopanje odloženo zbog kamenja, što je komplikovalo ručno iskopavanje.

Helikopter je spreman da preveze Rajana u bolnicu čim bude oslobođen.

BONUS VIDEO Ulične tuče sa kraljem Novog Beograda Žoržom Stankovićem

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR