Glas Javnosti

SPAŠAVAJTE, GOTOVI SMO! AZOV traži izvlačenje iz Marijupolja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Sergej Volina, komandant ukrajinskih marinaca u poslednjem uporištu Mariupolja, poručio je da su njegove snage suočene "sa poslednjim danima, ako ne i satima".

Komandant ukrajinske 36. specijalne brigade, čiji su pripadnici u opkoljenoj fabrici "Azovstalj", u video poruci objavljenoj na njegovom Fejsbuk nalogu rano jutros naveo je da su ruske snage značajno nadmoćnije i uputio je svetskim liderima poziv za pomoć, prenosi "Gardijan".

- Verovatno su ovo naši poslednji dani, ako ne i sati. Neprijatelj nas brojčano nadmašuje 10 prema jedan. Apelujemo i molimo sve svetske lidere da nam pomognu, Tražimo od njih da organizuju izvlačenje i odvedu nas na teritoriju treće države - saopštio je Volina.

Čeličana "Azovstal" - masivna fabrika od četiri kvadratne milje - postala je poslednje uporište ukrajinskih nacista u Mariupolju.

- Jedinice neprijatelja višestruko nadmašuju naše, prevladavaju u vazduhu, u artiljeriji, u kopnenim trupama, u mašinama i tenkovima - rekao je major Volina, komandant 36. brigade marinaca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR