Glas Javnosti

Spasao prijatelja od napada medveda (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki mediji preneli su priču o drami koju su prošla dva rvača nakon što ih je napao medved.

Brejden Lauri i Kendel Kamings šetali su sa dvojicom prijatelja (Orinom Džeksonom i Augustom Harisonom) u divljim šumama Vajominga kada se pred njima pojavio grizli.

Jedan od najvećih medveda sveta ustremio se na dva rvača, dok su prijatelji pobegli. Napao je Laurija, a onda je Kamings priskčočio prijatelju u pomoć. Zaradio je povrede zbog kojih se oporavlja u bolnici, ali one nisu bile opasne po život.

Vest je toliko brzo stigla do medija, da se mladići još nisu ni oporavili od napada.

„Nisam hteo da izgubim prijatelja. Na njemu je bio veliki medved. Mogao sam da pobegnem i tako da ostanem bez prijatelja, ali odlučio sam ga spasim ili barem pokušati“, rekao je Kamings za „NBC“.

Pojasnio je detalje rvanja sa medvedom.

„Mogao sam da čujem kako njegovi zubi udaraju u moju lobanju. Osetio sam i kako mi je grizao kosti, škripale su. Dozivao sam Laurija da se uverim da je dobro. Tad me medved očigledno čuo i ponovo dohvatio.“

Rvači su uspeli da oteraju medveda, uspeli su da ga uplaše iako ih je nekoliko puta ponovo napadao.

Prijatelji su se vratili i improvizovanim nosilima su ih odneli iz šume jer su zadobili nekoliko težih povreda. Izgubili su mnogo krvi, pa nisu mogli da traže pomoć.

Helikopterom su prevezeni u bolnicu gde su obojica hitno operisana. Lauri je dobio šest šrafa u ruci, a Kamings 60 šavova na glavi nakon što je usledila plastična operacija zbog povreda lica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR