Glas Javnosti

SPAS U ZADNJI ČAS! MOCART KUGLE VRAĆENE U ŽIVOT, evo ko je KUPIO fabriku LEGENDARNE POSLASTICE

Svet
Autor: Glas javnosti

Firma "Hajdi čokolade" odlučila je da kupi kompaniju "Salcburg čokolade", tako da će proizvođač čuvenih "Mocart kugli" biti spasen.

Usled smanjenja prihoda zbog koronavirusa, proizvođač "Mocart kugli" je prijavio stečaj, ali se dve nedelje nakon toga našlo rešenje, jer je kompanija "Salcburg čokolade" predala udeo novom investitoru "Hajdi čokolade" i na taj način izbegla otpuštanje radnika i odlazak u istoriju.

Likvidnost firme je obezbeđena dobijenim kreditom, a novi vlasnik se nada da će probleme uspeti da sanira bez otpuštanja radnika kojih trenutno ima 130.

Još preostaje da američki koncern "Mondelez", koji ima pravo na marku "Prave salcburške Mocart kugle", a za koji je austrijska firma proizvodila, da svoj pristanak, prenosi RTS.

Proizvođač "Mocart kugli" zbog pandemije je zabeležio zaduženje od 27 miliona evra, dok je pomenuta kompanija "Hajdi čokolade" već jednom spasila jednog proizvođača slatkiša iz Austrije, kompaniju "Nimec" čiji su proizvodi u ovoj zemlji poznati kao "Švedenbomben".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP