Glas Javnosti

Španci će nositi maske sve do pronalaska vakcine

Svet
Autor: Glas javnosti

Nošenje maski u javnosti ostaće obavezno u Španiji i nakon okončanja vanrednog stanja 21. juna, tačnije ostaće dok se ne nađu lek ili vakcina protiv korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja te zemlje Salvador Ilja.

Španci moraju da nastave da nose maske u zatvorenom i na otvorenom ako ne mogu da garantuju metar i po udaljenosti od drugih ljudi, rekao je Ilja na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Obaveza nošenja maski ostaće na snazi sve dok, kako je rekao "konačno ne pobedimo virus, što će biti kad budemo imali efikasnu terapiju ili efikasnu vakcinu".

 Pre tri nedelje Španija je uvela obavezu nošenja maske u svim javnim prostorima u kojima se ne može održati odgovarajuća socijalna distanca. Pravilo se odnosi na sve starije od šest godina.

Snažno pogođena korona virusom vlada Španije je sredinom marta uvela jednu od najstrožih blokada na svetu. Kako je broj novih zaraza i smrtnih slučajeva padao, vlada je postepeno ublažavala ograničenja.

 
Većina ograničenja biće ukinuta 21. juna kada vanredno stanje bude okončano, ali vlada želi da zadrži određene propise kako bi se sprečila nova epidemija, navodi agencija.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR