Glas Javnosti

ORBAN UDARIO NA SOROŠA: Uporedio ga sa MAFIJAŠIMA, spomenuo i njegovog sina: „Huškaće migrante na Evropu! Viđen je i na Paradi ponosa“

Svet
Autor: Glas javnosti

Orban je bio jedan od prvih koji je komentarisao vest o Soroševom prepuštanju kontrole svom sinu Aleksu.

Ovonedeljna objava da će Džordž Soroš repustiti kontrolu nad svojim filantropskim carstvom 37-godišnjem sinu Aleksanderu pokrenula je pravu buru u Mađarskoj.

Soroš se među Orbanu naklonjenim medijima kotira kao persona non grata – iako je reč o milijarderu mađarskog porekla. Mađarska ga vlada optužuje da želi „preplaviti Evropu migrantima“ zbog Soroševe inicijative da često donira novac nevladinim organizacijama koji se zalažu za politiku otvorenih vrata.

Arhiva Glasa javnosti
foto: Glas javnosti

„Vlada je od Soroša napravila neku vrstu aksiomatskog neprijatelja“ kojeg se okrivljuje za sve, od visoke inflacije do izolacije Mađarske u spoljnoj politici, kaže Peter Krek, izvršnom direktoru tink tanka Political Capital.

Orban je bio jedan od prvih koji je komentarisao vest o Soroševom prepuštanju kontrole svom sinu Aleksu. Na Tviteru je objavio scenu iz filma „Kum“ koja prikazuje šefa mafije kako ljubu svog sina. Uz to je napisao: „KUM 2.0“.

Printscreen/Instagram
foto: Glas javnosti

U svom nedeljnom intervjuu za državni radio u petak, Orban je otišao toliko daleko da je okrivio Aleksa Soroša za dogovor koji su ministri unutrašnjih poslova Evropske unije postigli ranije ovog meseca o preseljenju izbeglica unutar bloka.

Dogovor s EU-om je postignut jer je „Soroš vodstvo svog carstva predao svom sinu, koji diktira još oštriji tempo od njega“, rekao je Orban, a onda poručio u panici: „Huškaće migrante na Evropu!“ Zatim su provladini Orbanovi mediji krenuli u akciju insiniuirajući da je Aleks Soroš homoseksualac. Potom su isti mediji ustvrdili da je Aleks Soroš primećen i na Paradi ponosa u Budimpešti – a pritom su koristili fotografije druge osobe.

Tink tankovi koji su prijateljski nastrojeni prema Orbanovoj vladajućoj stranci Fidez takođe su pojačali napade na Soroševu porodicu.

U komentarima za provladinu veb stranicu, Tamas Fritz iz instituta Alapjogokert Kozpont ponovio je insinuacije o privatnom životu mlađeg Soroša i upozorio da će biti „radikalniji“ od svog oca po „pitanju svetske vlade u senci, obavezne vakcinacije ili abortusa.“

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR