Glas Javnosti

ŠOK I NEVERICA: Francuski novinar i pisac Frederik Martel tvrdi da 80 odsto sveštenika u Vatikanu ima homoseksualne sklonosti (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuski novinar i pisac Frederik Martel, nakon što je u 30 zemalja radio intervju s kanrdinalima, biskupima i sveštenicima, ali i s običnim ljudima, trvrdi kako je većina ljudi u katoličkoj crkvi gej populacije.

Svoje istraživanje objavio je u knjizi koja nosi naziv "SODOMA."

Prema njegovim tvrdnjama u Vatikanu živi i radi 80 odsto homoseksualaca, a to Vatikan ujedno čini i jedom od najbolje organizovanih gej zajednica, tvrdi Frederik Martel, njegovo istraživanje koje je objavio u pomenutoj knjizi trajalo je četiri godine. 

"To je bilo ozbiljno istraživanje, znači živeo sam u Vatikanu, susretao se s hiljadu sveštenika i biskupa iz više od 30 zemala." Tvrdi Martel

Kako ističe po njegovom mišljenju većina njih jesu homoseksualci. 

"Ponekad, aktivni a ponekad su to tek homofili, što znači da su zapravo homoseksualci, ali ne praktikuju, dakle verni su životu i čistoti," Istakao je francuski novinar i pisac


Naime, prema njegovim rečima on ove tvrdnje ne osuđuje, već se na neki način saoseća s njima, kaže da je mnogim homoseksualcima Katolička crkva do pre 50 godina bila i jedino utočište, ono što njemu najviše smeta jeste činjenica da se preko dana izjašnjavaju kao homofobi, dok su noću oni ništa drugo no homoseksualci. 


"Sveštenik heteroseksualac, kojeg bi privlačila žena nije homofob, njega gejevi ne zabrinjavaju. Ali, onaj koga to zabrinjava, onaj koji odlazi na protest protiv gej brakova, onaj koji je opsednut homoseksualnošću, on je gej. Nažalost, to je pravilo na koje nailazimo svuda, pa i ovde u Hrvatskoj i to funkcioniše.Što je sveštenik veći homofob, veća je verovatnoća da je on u tajnosti  homoseksualac." Navodi Frederik

Kako naglašava ovo su rezultati istraživanja, a to oduvek funkcioniše po tom principu. Njegov cilj jeste da pomogne Katoličkoj crkvi da prevaziđe krizu u kojoj se nalazi, on misli da je crkva dobro organizovana gej zajednica, a mnogi drugi kao i oni u Hrvatskoj da je to smo hrpa laži, za kraj ističe da se i on sam otvoreno deklariše kao gej, da u svojoj knjizi između ostalog govori i o svom životu, ne skrivajuči ga.





SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR