Glas Javnosti

ŠOJGU: Avdejevka je slobodna

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je predsednika Vladimira Putina da su ruske trupe u potpunosti preuzele Avdejevku. Grad je zauzela operativna grupa "Centar" ruske armije.

Nakon što je saslušao izveštaj ministra odbrane o zauzimanju Avdejevke predsednik Putin je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu.

"Vladimir Putin je u Kremlju slušao izveštaj ministra odbrane Sergeja Šojgua o zauzimanju Avdejevke. Predsednik je čestitao našoj vojsci i borcima na tako važnoj pobedi, sa takvim uspehom", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U saopštenju Ministarstva odbrane o zauzimanju ovog grada se navodi da su, u poslednja 24 časa, u borbama za Avdejevku Oružane snage Ukrajine izgubile više od 1.500 vojnika.


Iz ministarstva ističu da je pod neprekidnom paljbom ruskih trupa, samo nekoliko raštrkanih formacija ukrajinskih snaga uspelo da napusti Avdejevku, ostavivši za sobom oružje, vojnu opremu i borbenu tehniku.

Oslobađanjem Avdejevke omogućeno je udaljavanje linije fronta od Donjecka, čime je značajno zaštićen od terorističkih napada Kijeva.

Ruski vojni resor dodaje i da grupa "Centar" nastavlja sa ofanzivom kako bi u potpunosti očistili celu Donjecku Narodnu Republiku od ukrajinskih snaga.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR