Glas Javnosti

SNIMAK IZAZVAO NELAGODU! Voz krcat vojnom opremom i naoružanjem za Ukrajinu prošao kroz Osijek (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kroz hrvatski grad Osijek u nedelju je prošao teretni voz sa džipovima i vojnom opremom čije je odredište Ukrajina, javio je RTL, a preneo austrijski Kurir.

Kako piše austrijski list, u prednjem delu voza viđeni su vojni džipovi sa prikolicom, zadnji deo je bio pokriven ceradom. Pretpostavlja se da je ispod cerade bila sakrivena vojna oprema.

Na internetu se pojavio i Jutjub snimak koji prikazuje kako voz prolazi kroz centar Osijeka.

Jedno je sigurno: pogled na dugi teretni voz koji prevozi vojna vozila čini da se većina ljudi oseća neprijatno. Ovaj osećaj bi trebalo da bude još jači kada ovaj voz prolazi kroz grad čiji su stanovnici videli ova vozila kako se kreću sopstvenim ulicama pre oko 30 godina“, prenosi Danas.

Kako piše list, ovaj snimak je izazvao nelagodu u Hrvatskoj, ali i u susednoj Bosni i Hercegovini.

„Tamo su pojedini mediji pisali da je konvoj, koji je dolazio sa zapada, nastavio ka bosansko-hercegovačkoj teritoriji“, piše Kurier.

Navode je nešto kasnije demantovalo hrvatsko Ministarstvo odbrane.

„Juče je na graničnom prelazu Beli Manastir u Republici Hrvatskoj na teritoriju Republike Hrvatske ušao voz sa opremom za britanske oružane snage, koji je napustio teritoriju Republike Hrvatske na graničnom prelazu Tovarnik (granica sa Srbijom, napomena). Isti put imamo i danas, vagone sa opremom francuskih oružanih snaga“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kurier ističe da je odredište konvoja i oružja Ukrajina.

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je ranije i da je voz sa vojnom opremom i džipovima regulisan sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR