Glas Javnosti

SNEŽNA OLUJA PARALIZOVALA ISTOK AMERIKE! Bomba ciklon čisti sve pred sobom, ljudi u panici opustošili markete (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Istočna obala Sjedinjenih Država na udaru je velike snežne oluje.

Oko 70 milijona Amerikanaca bili su u subotu na udaru "istorijske" snežne oluje na severoistoku Sjedinjenih Država, gde je snažan ledeni vetar zaustavio promet i usmrtio vozačicu automobila na severu Nju Jorka.

Snežni pokrivač je za samo jedan dan dostigao visinu od 40 centimetara, dok vetar duva brzinom od 72 kilometara na čas.

Čak se čuvena fontana u Brajant parku potpuno zaledila, što je prizor koji se vrlo retko viđa, ali dovoljno govori o razmeri hladnog talasa koji je zahvatio ovo područje. Ulice su gotovo puste jer se većina građana ustručava da se bilo gde uputi posle problema koji su se dogodili prilikom prošle, slične oluje, kada je na stotine vozila satima bilo zaglavljeno u snegu.

Pod upozorenjem na mećavu su savezne države Mejn, Nju Hempšir, Masačusets, Roud Ajlend, Konektikat, Njujork, Nju Džersi, Delaver, Merilend i Virdžinija.

Najveći nalet oluje biće u područjima koja su blizu obali, sa mogućim vetrom jačine do 113 kilometara na sat.

Meteorolozi navode da bi oluja mogla da prođe kroz tzv. bombogenezu, što se dešava kada se hladniji vazduh pomeša sa toplijim morskim, zbog čega dolazi do pada atmosferskog pritiska. Usled toga, stvara se bomba-ciklon.

U Roud Ajlendu, gde je izdato upozorenje na mećavu, zabranjen je putnički saobraćaj, osim u hitnim slučajevima.

Uoči oluje, Amerikanci su pohrlili u supemarkete kako bi stvorili zalihe hrane za naredne dane. Lanci supermarketa su morali da apeluju na građane da ne opustoše police, kako bi za sve bilo namirnica.

Avio-kompanije su otkazale više od 6.000 letova na nekim od najprometnijih aerodroma u zemlji, a suspendovan je ili ograničen i železnički saobraćaj od Bostona do prestonice Vašingtona.

 

BONUS VIDEO: Profesor Ratko Ristić o korupciji u našim institucijama

 


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR