Glas Javnosti

Snežna oluja OKOVALA Teksas, Bajden proglasio VANREDNO STANJE (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Jaka snežna ouja pogodila je Teksas, a o njenim posledicama najbolje govori hitna odluka predsednika SAD Džoa Bajdena da se u toj državi proglasi vanredna situacija, kao i da se savezna pomoć uputi kako bi se reagovalo na nepogodu.


Oko 2,7 miliona domaćinstava je od jutros bez struje, a zvaničnici su upozorili da bi taj broj mogao biti veći. Na jednom od snimaka vidi se kako varniči strujni kabl usled brojnih strujnih udara tokom nevremena.

Tesaški savet za snabdevanje strujom, agencija koja nadgleda državnu električnu mrežu, je izdala najviši nivo upozorenja i započela restrikcijama u snabdevanju zbog oluje.

 - To se obično radi rotirajućim prekidima, koji se kontrolišu, privremenim prekidima električne energije. Ova vrsta smanjenja potrošnje koristi se samo kao krajnje sredstvo za očuvanje pouzdanosti električnog sistema u celini - navodi se u saopštenju ERCOT, objavio je ABC Njuz.

Nekoliko glavnih aerodroma u Teksasu, uključujući međunarodni aerodrom Dalas - Fort Vort, interkontinentalni aerodrom Džordž Buš, aerodrom u Hjustonu i drugi, obustavili su letove zbog leda i snega.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP