Glas Javnosti

Sneg NAPRAVIO HAOS u Grčkoj! Ljudi zarobljeni na autoputu po nekoliko sati (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od šest do sedam sati vozači su zaglavljeni u oblasti predgrađa Panilini, nakon što su neprekidne snežne padavine, ali i dva kamiona koja su se poprečila zakrčili put. Auto-put Atika je trenutno zatvoren, a u toku je mobilizacija vojske za spasavanje na šest kritičnih tačaka.

Vanredno stanje proglašeno je večeras na Atiki, Beotiji, Eviji, Sporadima, Kikladima i Kritu. U ovim oblastima neće biti škole čak ni onlajn, a obustavljen je i rad prodavnica, osim onih prehrambenih i apoteka.

"Naša briga je da sklonimo ljude sa puta", navele su grčke vlasti.

Napominje se da će vojska biti na autoputu kako bi prvo pomogla onima koji su zarobljeni od jutros i obezbedila im sve što im je potrebno, poput hrane ili vode i, gde je to moguće, premestila ih na bezbedno.


Prethodno je minsitar za klimatske krize i civilnu zaštitu Hristos Stiljanidis tokom hitnog brifinga o nevremenu izjavio da će odgovornost tražiti od Puteva Atike.

Vatrogasna služba je takođe tražila od Saobraćajne policije da smanji protok vozila na ulazu u Atiku kako bi mogla da oslobodi vozila i očisti put.

S druge strane, iz Puteva Atike kažu da su oni sve vreme bili u pripravnosti, ali da su problemi na pojedinim deonicama nastala "zbog vozila koja su bila imobilisana zbog mehaničkog kvara što je rezultiralo u zastojima u saobraćaju i dugim kolonama".

Tim povodom je za sutra najavljen i generalni štrajk u svim privatnim i državnim službama.View this post on Instagram

A post shared by ZakynthosAPP (@zakynthosapp)
Prvostepeni sud Atine hitno je reagovao na haos koji je nastao na glavnom autoputu sa zarobljenim vozačima od kojih su neki tu od jutros.

Predsednica Atinskog prvostepenog suda, Sotirija Papageorgakopulu naložila je preliminarno ispitivanje, tokom kojeg će se se tražiti bilo odgovornost za krivična dela ometanja saobraćaja.

Istragu će voditi šef Odeljenja za krivično gonjenje Adonis Elefterjanos.

Drugu godinu zaredom neuobičajeno velike količine snega pokrile su Atinu, a Dimitris Panajotakis, politikolog iz grčke prestonice, priča da situacija podseća na onu iz 2006, kada je Atinu okovao veliki sneg i da se sada vodi borba da ostane otvoren autoput, posebno na ulazu u grad.

Sneg je prekrio Grčku od Atine sve do ostrva, železnički saobraćaj u glavnom gradu je u prekidu, zatvaraju se škole, a zatvoreni su i objekti za vakcinaciju u širem regionu Atine, prenosi Blic.BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! MISTERIJA PERIŠ! PARAPSIHOLOG ROBERT KAJŠLER U ISTRAZI O NESTALOM MATEJU: MAJU ŠTITI MOĆNI POLITIČAR (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR