Glas Javnosti

Snažan tajfun pogodio Japan i Južnu Koreju: 50 ljudi povređeno, 4 osobe se vode kao nestale (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Više od 50 osoba je povređeno, a četiri se vode kao nestale u tajfunu Haišen koji je pogodio ostrvo Kjušu na jugozapadu zemlje i koji je uzrokovao nestanak struje i blokadu saobraćaja.

U klizištu na jednom gradilištu u selu Šiba muškarac star oko 70 godina je polomio rebra, dok se njegova supruga (60) i sin (30), kao i dva radnika iz Vijetnama, vode kao nestali.

Povređeno je oko 55 osoba, dok je oko 475.000 domaćinstava u Kagošimi i Nagasakiju ostalo bez struje. Iako je tajfun stigao do Korejskog poluostrva, zvaničnici upozoravaju na obilne padavine, snažne vetrove i visoku plimu u pojedinim delovima zemlje.

Železnički saobraćaj je pomeren za utorak, a otkazan je i veliki broj avionskih letova. Jedan muškarac zadobio je frakturu lobanje kada je pao sa krova garaže u okrugu Oita, dok su četiri osobe zadobile lakše povredeu centru za evakuaciju u okrugu Nagasaki kada je pao prozor.

Tajfun je na Korejskom poluostrvu prvo stigao do južnokorejskog grada Ulsan, a zbog jakih udara vetra oko 5.000 domaćinstava je ostalo bez struje. Evakuisano je oko 1.000 osoba, dok je oko 300 letova na 10 aerodroma otkazano.

Zabranjen je ulazak u nacionalne parkove, a obustavljen je i železnički saobraćaj. Na trasi tajfuna je i Severna Koreja gde se očekuje da tajfun stigne u popodnevnim satima. U Južnoj Koreji povređeno više od 20 osoba, kao i da su zvaničnici upozorili na obilne kiše i jake vetrove.

 Dodaje se da su poplavljeni putevi u Ulsanu, kao i primorski gradovi poput Busana, Sokhoa i Gangneunga. Tajfun Haišen, što na kineskom jeziku znači "bog mora" primorao je zvaničnike južnokorejske nuklearke da obustave rad, a kaoo je saopstila kompanija koja upravlja tim objektom nema opasnosti od radijacije.

Foto: TanjugFoto: TanjugFoto: TanjugFoto: TanjugFoto: TanjugFoto: TanjugFoto: Tanjug(Glas javnosti/Informer)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR