Glas Javnosti
posta

SLUČAJNOST, ILI... Dok je Markon leteo za Moskvu, Rusi prebacivali moćnu raketu "Kindžal" u Kalinjingrad (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dok francuski predsednik Emanuel Makron pokušava da stiša najavu rata na istoku Evrope, Zapad je uplašio novi potez, za kojim kako tvrde razni analitičari, kremljolozi tvrde stoji Vladimir Putin.

Naime, dok je Makron leteo ka Moskvi u rusku enklavu na Baltiku okruženu NATO članicama sleteo je kako se trvdi MIG-31K i to verzija koja nosi hiperzvučnu krstareću raketu.


Inače stanovništvo ove ruske enklave napravilo je snimak pre sletanja MIG-31K na kome se jasno ispod letelice vidi hiperzvučna raketa. MIG-31K sletelo je u avio bazu Čkalovska u ovoj enklavi u kojoj su smeštene značajne vojne efektive Rusije na Baltiku, što uključuje i balističke rakete tipa Iskander i PVO Sistem dugog dometa S-400.


Inače migovi-31, a posebno verzija sa hiperzvučnom krstarećom raketom do sada nisu bili nikad bazirani u ovoj ruskoj enklavi. Ovo je prvi put od kada je počelo gomilanja ruskih snaga na granici sa Ukrajinom i u Belorusiji, gde počinju vojni manevri.


Inače ovo je više uznemirilo Zapad od Ukrajine, kako tvrde neki, jer sa ovom raketom Rusija ima po kontrolom kompletu zapadnu Evropu sve do granice Francuske i Španije, kao i južni deo Mediterana.


BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je toSKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR