Glas Javnosti

SLUČAJ KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Organizovala ubistvo majke koja ju je zlostavljala, a danas izlazi iz zatvora

Svet
Autor: Glas javnosti

Džipsi Rouz Blančard danas izlazi iz zatvora, osam godina nakon što se dogovorila sa svojim dečkom da ubije svoju nasilnu majku.

Blančard je dospela na naslovne strane nakon što je uhapšena zajedno sa tadašnjim dečkom Nikolasom Godeđonom zbog ubistva svoje majke Klodin Blanšar, poznate po nadimku Di Di. Ubistvo se dogodilo 2015. godine u Springfildu, u američkoj državi Misuri.


Prijatelji porodice Blančard bili su šokirani kada su saznali za ulogu Džipsi Rouz u ubistvu. Svi su do tog trenutka bili ubeđeni da devojčica ima fizički i psihički nedostatak i da boluje od niza bolesti, uključujući rak u terminalnoj fazi.

Istraga će kasnije pokazati da je Di Di prisilila Džipsi da se pretvara da je invalid od malih nogu. Di Di je govorila ljudima da je njena ćerka tinejdžerka ostala mentalno na nivou sedmogodišnjaka, sve kako bi primala invalidninu i poklone od dobrotvornih organizacija i da bi izazvala sažaljenje za svoju situaciju.


Priznala krivicu, odslužila 85% kazne

Blančard je na kraju prihvatila sporazum o priznanju krivice u kojem je priznala krivicu za ubistvo i osuđena na tri godine zatvora 2016. Godeđon, koja je brutalno izbo njenu majku dok se Džipsi skrivala u kupatilu, osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta.


Foto: twitter/printscreen

Blančard, koja sada ima 32 godine, danas je izašla na kauciju. Odslužila je 85 odsto kazne. Rekla je da je već kupila karte za utakmicu Kanzas Siti Čifsa za Novu godinu. Ona kaže da bi volela da upozna Tejlor Svift, koja je u vezi sa njihovim igračem Trevisom Kelsijem.


Rekla da su joj pesme Tejlor Svift pomogle da preživi traumu i zatvor i dodala da sledeće godine planira da kupi karte za njenu turneju u Nju Orleansu.

Uskoro izlazi knjiga
Penguin Random House je najavio da će objaviti knjigu Izdato: Razgovori uoči slobode, u kojoj Džipsi Rouz svojim rečima prepričava sopstveno traumatično odrastanje, kao i fizičko i psihičko zlostavljanje kojem je bila izložena od svoje majke. E-knjiga bi trebalo da bude objavljena 9. januara.


"Džipsi je slušala druge kako prepričavaju njenu priču iznova i iznova, na vestima, u podkastovima, u TV serijama. Sada kada je na uslovnoj slobodi, spremna je da direktno razgovara sa svojim pristalicama i svetom", saopštila je izdavačka kuća u Izjavi.

Njena životna priča bila je tema HBO dokumentarca "Mommy dearest" iz 2017. i Hulu mini serije "The Act" iz 2019.

"Ova ku*ka je mrtva"
Policija je pronašla telo njene majke nakon što im je neko javio da je na njenom Fejsbuk profilu postavljen status: „Ova ku*ka je mrtva“. Telo sa više uboda nožem pronađeno je u porodičnoj kući 14.06.2015.

Porodica i prijatelji su u početku bili zabrinuti da je Džipsi Rouz, za koju su tada verovali da boluje od leukemije, astme, mišićne distrofije i nekoliko drugih hroničnih stanja, u opasnosti.


Džipsi je policija pronašla sledećeg dana zajedno sa njenim dečkom Nikolasom Godeđonom u Viskonsinu. Istražitelji su tada otkrili da je Di Di lagala o godinama svoje ćerke i da Džipsi nije imala fizičkih ili psihičkih problema, kako je tvrdila njena majka.

Da li je Di Di imala Minhauzenov sindrom?
Di Di je navodno imala Minhauzenov sindrom, zbog čega je njena ćerka morala da glumi niz hroničnih bolesti.

Minhauzenov sindrom je verzija poremećaja u kojoj odrasli (obično roditelji) namerno izazivaju ili simuliraju simptome kod osobe o kojoj se brinu (obično dete), prema Priručniku za dijagnostiku i terapiju MSD-a.


Odrasla osoba falsifikuje medicinsku istoriju i može naneti štetu detetu lekovima ili drugim sredstvima, ili dodati krv ili kontaminirati uzorke urina bakterijama da bi oponašala bolest. Roditelj traži zdravstvenu zaštitu za dete i deluje veoma zabrinuto i zaštitnički. Zlostavljana deca mogu biti ozbiljno bolesna, a ponekad i umiru.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR