Glas Javnosti

ŠLJIVOVICA OD 125.000 FUNTI! Evo kako u BRITANSKOM KVIZU tretiraju srpsku rakiju (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Srba ima svuda u svetu, te se i srpska kultura širi među drugim narodima, a za kolo, Novaka Đokovića i Nikolu Teslu čuo je ceo svet. Ako ima još neko ko nije čuo za rakiju, posle poimjanja u britanskoj verziji kviza "Milioner" svi će znati o čemu je reč?

Kada je reč o gastronomiji, srpska hrana je takođe veoma prepoznatljiva, međutim, nikako ne možemo da sa te liste sklonimo prvi srpski brend - rakiju, koja je ovoga puta završila i u britanskom kvizu. 

Konkretno, šljivovica je došla kao pitanje za 125.000 funti, a takmičar se dugo borio sa ponuđenim odgovorima. 

Naime, pitanje je glasilo: "Koji je glavni sastojak rakije šljivovice?", dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Interesantan deo počeo je onda kada takmičar nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila "Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva", a kada ju je sin pitao da li je sigurna, odgovorila je pozitivno.

Ubedljive reči majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi iz Srbije naveli su na smeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

Delić kviza posebno je zapao za oko korisnicima Tvitera koji su oduševljeni, kako pitanjem, tako i majkom učesnika, koja je, kako su pisali ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži "očigledno je dolazila u Srbiju".

Pored ovog, tu su se našli i drugi komentari na ovaj tvit koji su glasili "Majka zna znanje", "Jedna je majka", dok je svakako bilo i onih smešnih kao što su "Ovakvu sigurnost odogovora dobiješ bar posle jedne litre rakije, kao i jedan na engleskom "125.000 u džep i who plums you?" (125.000 u džep i ko te šljivi).

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP