Glas Javnosti

SLIKA IZ SVEMIRA potresla ga je do srži, ali je morao da ĆUTI: Čuvao je tajnu američke vojske 30 godina

Svet
Autor: Glas javnosti / OBJEKTIV

Bivši narednik tvrdi da je, radeći za NASU, video fotografije Meseca na kojima je bila vojna baza

Američki vojni uzbunjivač tvrdi da je jednom video „bazu“ na tamnoj strani Meseca kada je doveden da pomogne u popravljanju neke neispravne fotografske opreme kasnih 1960-ih.

Bivši narednik američkog ratnog vazduhoplovstva Karl Volf čekao je 30 godina nakon navodnog incidenta da ispriča svoju priču, vezan vojnom tajnom i sigurnosnom proverom koju je stekao dok je radio u bazi “Lengli” u Virdžiniji, kao serviser preciznih elektronskih fotografija za NASU.

Kako prenosi portal Hows & Whys, rekao ga je šef pozvao da dođe i pomogne mu oko opreme u obližnjem objektu koja je bila slična onoj sa kojom je navikao da radi. Pošto je on bio jedina osoba koja je mogla da pomogne, njegov bezbednosni nivo je podignut kako bi mu omogućio ulazak.

Rekao je da je ušao u objekat pun ljudi iz različitih zemalja, ne samo iz SAD. Volf je zatim odveden u mračnu komoru gde se nalazila oprema na kojoj je trebalo da radi. U prostoriji je bio još jedan čovek, vazduhoplovac.

Deo procesa popravke uključivao je čekanje i dvojica muškaraca su počela da razgovaraju, a čovek mu je rekao da su podaci sa NASA kamera poslati u Lengli, sedište CIA, na obradu pre nego što su poslati na razne adrese u vojsci na analizu. Ovde mu je čovek rekao da nove slike pokazuju strukture na Mesecu za koje se činilo da nisu nastale prirodnim procesima. Avijatičar je navodno rekao: “Otkrili smo… bazu na tamnoj strani Meseca.”

Volf je rekao da je ostao “potresen” otkrićem i zvaničnik američkog vazduhoplovstva, koji je primetio njegovu reakciju, ponovio je: “Da, baza na tamnoj strani Meseca”. Volfu su date fotografije da ih pogleda i tvrdi da su se na njima videli geometrijski oblici i stubovi koji izgledaju kao radarske antene koje možete naći na Zemlji. Rekao je da je baza izgledala organizovano i planirano.

Volf tvrdi da je ćutao o događajima od tog dana sledećih 30 godina jer je bio Obavezan na tajnost, ali je konačno ispričao svoju priču 2018. godine.  U 74. godini života poginuo je u nesreći na biciklu u Lansingu u Njujorku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR