Glas Javnosti

SKORO 70 GODINA ČEKA NA PRESTO: Princ Čarls rešio da je sad DOSTA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Princ Čarls je rekorder u britanskoj kraljevskoj porodici jer već skoro 70 godina čeka da nasledi svoju majku na tronu Engleske.

Njegova majka, kraljica Elizabeta Druga, koja ima pune 94 godine, stupila je na presto kad je njen najstariji sin imao tri godine.

Britanski tabloidi prenose da je princu Čarlsu 68 godina čekanja na krunu ipak previše, te da je sa suprugom Kamilom doneo odluku da presto prepusti sinu Vilijamu, a da domovinu zameni Italijom.

 Da je Čarlsu oduvek bila želja da živi u Italiji otkrila je 1995. godine njegova tadašnja supruga princeza Dajana u intervjuu za „Newsweek“.

 
 Ona je tada govorila kako je Čarlsu velika želja da poseduje farmu u Toskani i kako je spreman da je ostavi da sama odgaja sina Vilijama za ulogu kralja. U istom intervjuu spomenut je i izvor s dvora koji je rekao kako Dajana veruje da Čarls nikada neće postati kralj, što su njeni lični astrolozi i predvideli.

Izvori tvrde kako je Čarlsu dosadilo da čeka na presto, pa je rešio da ostvari svoj davnašnji san. U tome ima i podršku porodice jer smatraju da je Vilijam uz svoju suprugu Kejt Midlton spreman da preuzme presto. To je navodno potvrdio visokopozicionirani izvor iz kraljevske palate koji ističe da je Čarls isfrustiriran zbog višedecenijskog čekanja, pa smatra da je vreme da digne ruke od svega i povuče se u Toskanu sa Kamilom.

 Iako u Velikoj Britaniji nije omiljen jer se rastao od Dajane, a veći deo javnosti ga je krivio za njenu tragičnu sudbinu, upućeni u život princa Čarlsa tvrde da je izuzetno talentovan i svestran. Osim što je veliki poštovalac filozofije, klasične muzike, pola, lova , mnogo čita o sufizmu, odnosno islamskom misticizmu, a i talentovani je slikar. Princ od Velsa je strastveni baštovan i posebno ga zanima organska proizvodnja.

(Glas javnosti/KurirStil)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR