Glas Javnosti

SKANDALI POTRESAJU KRALJEVSKU PORODICU! Policija češlja organizaciju princa Čarlsa

Svet
Autor: Glas javnosti

Londonska gradska policija pokrenula je istragu o navodnom skandalu povezanom sa dobrotvornom organizacijom princa Čarlsa, Prinčevom fondacijom.

Dobrotvorna organizacija princa od Čarlsa prekršila Zakon o časti i primala donacije koje su imale za cilj da osiguraju počasti i državljanstva za jednog saudijskog milijardera, saopštila je Metropolitenska policija.

Istraga je otvorena posle niza izveštaja u londonskom Tajmsu koji je preneo da je dugogodišnji Čarlsov saradnik pomogao da osigura podršku princa da jedan saudijski državljanin dobije viteško zvanje i britansko državljanstvo u zamenu za donacije do 1,5 miliona funti.

Policija Londona saopštila je danas da je odlučila da otvori zvaničnu istragu posle procene medijskih izveštaja, ispitivanja nalaza istrage koju je naručila Prinčeva fondacija i pregleda dokumenata koje je fondacija dala.

Policija je navela da niko nije uhapšen u vezi sa ovim slučajem.

Iz kancelarije princa Čarlsa saopšteno je da nema dokaza da se podrže te tvrdnje.

„Princ od Velsa nema znanja o navodnoj ponudi za davanje počasti ili britanskog državljanstva na osnovu donacija za njegove dobrotvorne organizacije“, saopšteno je iz Klarens hausa.

Počasni CBE je jedno od najviših priznanja koje se može dodeliti državljaninu Komonvelta. Kraljica Elizabeta II svake godine dodeljuje priznanja ljudima u Velikoj Britaniji koji su „ostvarili dostignuća u javnom životu“ i koji su „posvećeni služenju i pomaganju Velikoj Britaniji“, navodi se na veb-stranici britanske vlade.

BONUS VIDEO: Bokserski šampion prozvao Kristijana Golubovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR