Glas Javnosti

SKANDAL U ENGLESKOJ: Pojavili se snimci zabava zbog kojih je pao Džonson (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski mediji objavili su video snimak sa zabava vladajuće Konzervativne partije,tokom karantina zbog pandemije virusa korona. Dok su Britanci bili zaključani u kućama, funkcioneri te stranke zabavljali su se kao da se ništa ne događa. Zbog tih zabava, izbila je i afera „Partigejt“, posle koje je tadašnji premijer Boris Džonson podneo ostavku.

Snimak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je parlamentarna komisija ocenila da je bivši premijer Boris Džonson namerno obmanuo poslanike o kršenju lokdaun pravila u njegovoj kancelariji.

Video klip od 45 sekundi pokazuje veseljake kako se zabavljaju u decembru 2020. godine kada je vlada narodu zabranila da se druži u zatvorenom, kako bi se pomoglo u sprečavanju širenja kovida. Na tom video snimku, ljudi plešu i piju.



Britanski ministar za stambeno zbrinjavanje, zajednicu i lokalnu upravu Majkl Gav opisao je danas kao „užasan“ snimak na kojem se vide zvaničnici vladajuće Konzervativne partije kako se zabavljaju u prostorijama stranke tokom lokdauna, a kršenja antikovid pravila su se nastavila i u vladinim objektima.

„Strašno. Mislim da je totalno van pameti. Samo želim svima da se izvinim“, rekao je Gav za Skaj njuz.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR